torsdag 12 september 2013

Mer än bara en mössa- DIE cancer DIE!



 Vi bär det kraftfulla budskapet, vi påverkar framtiden- DIE cancer DIE!

Sommaren 2011 kom chockbesked som ingen kan vara förberedd på. Det var redan då svårt att ta in, likaså idag, mer än två år senare. Min kära vän hade obotlig cancer, då bärandes på sitt första barn.....

Cathrine Tranblom somnade in 30 juli- 2013 efter en lång kamp. Hon kämpande in i det sista och kommer för alltid att vara en förebild, aldrig glömd, alltid oerhört saknad. Jag har så mycket jag skulle kunna skriva om Cathrine, men jag låter hennes egna ord berätta om vilken fantastisk person hon var- Om mitt liv och kampen mot cancern.

Att stå på sidan om, utan att kunna göra något..... "det fick inte vara sant!?"
Ur denna sorg, maktlöshet och frustration kom idén till mössorna, som sedan uppmärksammades i  Pralin   ( Dalarnas tidningar), den 23 februari-2013.
För mig är det mer än bara en mössa. Mössan står för en kamp, engagemang, levnadsglädje, kämparanda och att hedra alla drabbade. Ett minne för dom vi har förlorat och en uppmaning till alla- att fortsätta kampen- ingen går säker! Vad betyder den för dig?

Den 7 september var det en uppföljning i tidningen Pralin. Jag fick frågan hur det har gått, och hur det har varit sedan starten den 23 februari- ett ord som är mest beskrivande är- känslosamt.
Vetskapen om varför mössorna kom till har känts allt annat än bra, samtidigt som kontakten med alla fina medmänniskor och att få "göra något praktiskt med frustrationen" har gett energi. Halvåret har verkligen bjudit på alla sorters känslor. En känsla som alltid har varit stark, är min tacksamhet till er-

Jag vill tacka alla fantastiska personer som bär den kraftfulla mössan, som har bidragit till Stefan & Cathrines fond och på så sätt bidrar i kampen mot cancern. I reportaget i Pralin, den 23 februari sa jag " när jag inte kan påverka den brutala verkligheten så vill jag vara med och påverka framtiden" Tusen tack för ert stöd, att ni gjorde detta möjligt!

Tillsammans samlade vi in 15 000 kronor till forskningen inom sarkom på Karolinska institutet! 

Tack till alla er som skickat era bilder. Fortsätt gärna, låt kollaget växa- Tillsammans gör vi skillnad!



Tusen tack!

Stefan & Cathrines fond- Bankgiro: 809-2686. Välkommen med ditt bidrag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar