tisdag 23 juli 2013

" Saker kommer och går, sedan är det de som alltid består"

Dagarna går förbi. Minnen byggs likt byggstenar i våra liv. Saker kommer och går, och sedan är det de som alltid består....

Den ärvda kaffeservisen, den slitna älskade nallen eller loppisfyndet som kändes i hela hjärtat.
I mitt skåp står både kaffe och teservisen, vackra vaser och dalahästar. Dalahästen är dock Sveas dopgåva, ack så fin och omtyckt. Ja minnena är många, och några kanske borde hamna hos nya ägare för att få den uppmärksamhet de förtjänar. För visst är det alldeles för många vackra ting som hamnar i skymundan.
Min vackra blågrå Gefle teservis med tillhörande kanna har i dagarna fått sett dagens ljus, och jag tycker att kaffet smakar ljuvligt i det tunna porslinet.Det är helt enkelt till för att användas! Jag blir glad av de härliga formerna och min gammelmormor känns lite extra nära. För några veckor sedan kom jag hem från mitt älskade Jämtland.Där min sambo har sitt barndomshem, och vi våra hjärtan. Jag skulle kunna skriva ett kärleksbrev om  Oviksfjällen, luften och människorna, men  jag låter det vara för denna gång. Istället bjuder jag på en bildbomb av mitt loppisfynd som fick mitt samlarhjärta att slå volter, och likaså Stig Lindbergs fantastiska kruka. En kruka som hade hamnat i glömska efter att ha ropats in på auktion för att ägaren behövde- en kruka. Jag kunde inte bli mer tacksam för den fina gåvan som jag kommer att vårda ömt.

Vad har du gjort för fynd i sommar?









Ett vackert sken, för ynka 5 kronor.

Ljus, ljus och åter ljus ger alltid rätt stämning.

My heart goes BOom Boom BOOM !Där står den fina skapelsen! Fröhus från Paradisverkstaden. ( Höger i bild)
Loppisar kan ibland gömma skatter!
 Långt intryckt bland skrot, lyktor och ting, för någon en skatt-  " Mitt" Fröhus! Jag har länge beundrat serien FRÖHUS från PARADISVERKSTADEN. Nu har jag den första i min samling. Tio kronor, endast 10 KRONOR (!) betalade jag för denna skapelse. Ett riktigt fynd i mina ögon, ca 30 ggr billigare än ordinare pris;) Jo man tackar!

Längtar redan till nästa skattjakt!

fredag 5 juli 2013

I min lilla vrå

I min lilla vrå i sovrummet har jag några av mina favoriter.



Vilka är dina favoriter? Har du instagram?  Hashtaga- #minainredafavoriter

torsdag 4 juli 2013

Det tar sig


Hej igen!
Det blir långt mellan inläggen. Inspiration & idéer är ingen bristvara hos mig, däremot är det just det som gör att jag inte  riktigt finner lugnet att sitta vid datorn. Sedan har jag min  lilla tjej på 9,5 månad som jag mer än gärna lägger min tid på. Men här kommer en  liten smygtitt på Sveas rum, som sakta men säkert börjar forma till sig. 


Före

På bilden nedan har inte byrån fått sin nya stil.
Nytt är hyllorna på väggen. Allt från IKEA. Hyllplan för 35kr/ st och konsoller 15 kr/ st. På Tradera hittade jag den passande texten " Bus hittar man inte på, det bara råkar bli så",  för 95 kr. Vi har köpt den fina hushyllan från Åhlens. Den skulle få sin plats i barnrummet och stå för det "husliga" jag nämnde i ett tidigare inlägg. Men ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. 
Som det ser ut nu, hamnar den i vardagsrummet....


Efter- innan byrån fått sin makeover
Det husliga fick istället bli ett plåthus från Dollarstore med en lampa från IKEA. Fint och mycket matchande till den ommålade byråns hussiluetter. 
TIPS: Att plocka upp färger, mönster eller ett tema i ett rum ger en lugnare känsla och en helhet.  

Förvaring kan man aldrig ha för mycket av och tyglådorna från Åhlens är kanon i barnrummet! Nu hittar du dem dessutom på rea, skynda fynda! Mattan blev en annan än tänkt, men både Svea och jag är jättenöjda. 
Det har redan blivit flera timmar med lek i rummet och när tiden finns ska jag gå loss med min systemkamera och  visa upp hela rummet. Hoppas du finner inspiration, även fast det tar tid mellan gångerna. 
Om du tycker  att det blir för långt mellan inläggen, följ mig gärna på instagram- vardagspics.

Snart åker jag till Jämtland, insuper fjällsluften, och tittar in en och en annan loppis längs vägen!

Vi hörs!