måndag 28 januari 2013

Svart på vitt


Jag har skrivit om det tidigare, och bjuder på det igen.
Vilken kanonidé! Väggstickers! 

"Svart på vitt inspiration uppåt väggarna"
Möjligheterna är oändliga.

Vad sägs om elledningar i vardagsrummet?..



...ha koll på omvärlden...


 ... resväskor, som inte tar någon plats...

... eller en "Kom ihåg" lista ovan skrivbordet?


Alla stickers är hämtade från Ellos- Ferm living stickers

onsdag 23 januari 2013

Lamptokig

Jag har märkt genom åren att jag är extra svag för bord och lampor.
En svaghet som framför allt har gett min sambo huvudbry, och en å annan huvudvärk åt mig.
I en lägenhet med ett begränsat antal rum, 3 för att vara exakt, innebär det efter ett xx antal taklampor- platsbrist. Ja du förstår dilemmat...
Men att drömma tar ingen plats, och det gör jag ofta när jag surfar omkring på de trendigaste webshoparna eller på mitt "kära" Blocket". Inatt ( som så  många andra nätter) drömde jag mig bort i lampornas värld och då dök dessa skönheter upp. Coral Pendant taklampa, designad av David Trubridge.
Lampan blev en succé på möbelmässan i Stockholm 2012, jag förstår varför!

Bilderna hittar du på Olssongerthel.se




Lekfulla lampor med klass, som går att mixa å matcha i det oändliga. Prislappen: 2995:-/ st, inte gjord för en tunn plånbok, men absolut inte ouppnåerlig som många andra design lampor.Vem vet, en dag kanske "drömmen" slår in och svisch så sitter den ( dom) i ett av de tre rummen.( I bekostnad av en annan stackars lampa) När jag är ute och "spanar" får man ofta nya inspirationskällor, som i detta fall då jag hamnade på Olsson & Gerthels hemsida. Mycket inspiration att hämta, och för dig som vill och kan unna sig det extra är sidan absolut värd att besöka.


Lampan Coral Pendant går att finna på flera webshopar, och priset är hämtat från Olsson & Gerthels sida.

måndag 21 januari 2013

Räddare i nöden- i en liten box

Tacka vet jag hushållspapper, ja papper i alla dess former som man kan torka med !Som småbarnsförälder är papper guld värt att ha till hands överallt när som helst, i alla rum.Men hur kul är det med hushållspappersrullar som dräller omkring?


Glöm hushållsrullar och göm pappret i dekorativa boxar.
Dessa dekorativa pappersboxar hittade jag på Ica, och är av märket Kleenex.
Lagomt stora boxar med bra plats åt servetter- räddare i nöden;)
De kostar kring 20 kr och när de är tomma fyller jag på med ansiktsservetter från billigare märken. Boxarna brukar finnas i olika motiv. Utmärkta att ha stående på bordet vid middagsbjudningar eller när liten ska äta gröt eller annat härligt kladdigt. Ut med rullarna å in med boxarna!

söndag 20 januari 2013

Piffa ett barnrum ( utan tapetlim)

Jag vill sätta igång direkt, gärna igår!
Lillrummet som  för tillfället fungerar som ett skötrum/ torkrum/ sy/pysselrum-U name it ,  ska framöver förvandlas till Sveas lilla borg. Lillfia är nyss fyllda 4 månader och än så länge har hon sitt lilla hörn inne hos oss, men det kliar i fingrarna att börja skapa. Och sakta sakta dyker det upp en liten detalj där, och en där, för att i framtiden forma en kreativ miljö för en nyfiken tjej.
Redan innan Svea föddes ( vi visste då inte att det var en Svea) hade  jag snöat in på ugglor och färgerna mörklila och rött. En matta från Papelina pryder nu golvet med färgerna- ja just det- rött och lila, och mina idéer har börjat formas utifrån den. Som för många andra börjar ofta ett rum att formas utifrån en sak eller kanske färgskalan på en vägg. Då vi bor i en hyresrätt känns det i nuläget inte aktuellt att börja tapetsera. Därför blir jag lycklig när jag ser att  Ellos har börjat sälja tapeter och till min lycka, ett stort sortiment av Ferm livings underbara och lekfulla stickers!
Enligt anvsiningarna ska de vara enkla att sätta upp och det krävs inget lim. Klockrent, eller hur?
Ugglorna och de vilda djuren tillhör mina favoriter till barnrummet, vilka är dina?





tisdag 15 januari 2013

Nytt år, nytt liv

Hej!

Kul att du hittat hit, och förhoppningsvis kommer du tillbaka igen.
Jag heter Anna-Lena och bor i hjärtat av Dalarna, om jag får säga det själv.

Förra året, närmare bestämt 18 september, 12 dagar innan jag skulle fylla 30, förändrades mitt liv.
Min dotter Svea föddes! Ingen dålig present, omöjlig att slå;)
Hon fyller snart 4 månader och jag är som dom flesta föräldrar saligt lycklig över att hon finns i mitt liv.
Varje dag händer något nytt! Även om nätterna inte bjuder på allt för många sovtimmar, och det kan kännas lagomt kul  vid 3 snåret, så är allt bortglömt när lillfia tittar upp och ger mig sitt leende.


Jag slutade blogga för något år sedan, men nu är jag som du ser i farten igen. Det känns kul och jag hoppas att du ska bli inspirerad av det du läser, på ett eller annat sätt.

Jag är svag för det mesta som inspirerar;) Det kan vara allt från människor,min dotter, en sak, ett ting en tanke- ja allt mellan himmel och jord. Min tanke är att jag ska dela med mig av tips- eget "hemmafix", andras inredningsidéer, frossa i snygg inredning och en å annan vardaglig tanke.

VÄLKOMMEN!