måndag 8 april 2013

Industrilampor- Im in love.

Jag har en förkärlek för industrilampor!

Omslag från nov- 2011 Sköna hem.
När jag själv fick chansen att bli ägare till läckra gröna rustika grislampor med äkta patina, var jag inte sen att tacka ja. Nu hänger 2 av dem i mitt hem, och de ger en skön känsla till hemmet. Jag är svag för industristilen överlag, älskar den råa, "naturliga" stilen som går att variera efter smak och humör. Det är väl därför jag är svag för inredning överhuvudtaget- det finns något för alla, och det finna inga gränser för kreativitet. Redan som barn gick jag loss i mitt rum, eller i andras hem där jag flyttade och fixade om med möbler och låtsades att jag var inredare. Den sköna känslan jag får när jag får skapa en en helhet som inspirerar, som öppnar för tankar eller skapar ett hem, gör att jag gärna skulle vilja utveckla mitt intresse till mer än bara en hobby- vem vet vad som lurar runt hörnet. Mina två lampor har flera "partners" som tyvärr inte får plats hemma hos mig, och nu har du chansen att låta ditt hem få den sköna touchen.


Alla lampor har ett tillhörande rostigt galler och kedja. I mitt tidigare inlägg (Loppis- kreativitet) visar jag min omlackade grislampa som har fått en ny matt kopparfärg. Som sagt, kreativitet har inga gränser.
Kontakta mig på: a-l.j@live.se om du är intresserad. Lamporna finns i Falun, men vill du ha dem till en annan plats så ser vi till att ordna det.




Råa skönheter.



torsdag 4 april 2013

Loppis- kreativitet

Nattetid går ofta min hjärna på högvarv. (Något som kan vara rätt iriterande mellan varven.)
Efter måndagens "kreativtänkande natt" blev det ett besök hos stadens Myrorna. Resultatet efter någon timme i loppisvärlden blev: en fin jeansklänning till Svea, 15 kr, en bok med inspirerande bilder ( och innehåll) 35 kr och en otippad tavla som tydligen ville följa med hem, 50 kr. Inte för att jag tyckte att motivet var särskilt lockande utan att magkänslan sa att jag skulle titta närmare på den.Tavlan är en litografi signerad Folke Perssson, en konstnär som visade sig vara mycket känd. Jag har skickat tavlan för värdering och det ska bli mycket intressant att se vad de säger. Jag har googlat lite själv och tror inte att denna tavla ger så mycket klirr i kassan, men inte kommer det bli någon större förlust heller. Är rätt imponerad av min magkänsla, han var ju ändå känd;) Loppisar ger mig ett slags lyckorus. De öppnar för kreativitet, personliga detaljer till hemmet, och vem vet, årets  fynd! En stor del till varför jag älskar loppisar ( och blocket) är just spänningen att hitta "fyndet med stort F", vem drömmer inte om att hitta loppisfyndet som betalar semesterresan eller något annat kul!?.... och självklart ger loppisar det lilla extra till hemmet- personlighet, kreativitet och "känsla".



Efter en promenad till ICA och Willys för inhandling av hampasnöre,och träklädnypor gick jag loss på bokfyndet. ( Jag passade på att läsa den innan;) Det bästa är att många av er säkert redan har dessa nypor och present/ hampasnöre hemma.

Nu har äntligen den något intetsägande vita väggen i köket fått liv.
Lätt som en plätt, och bilderna kan bytas ut efter årstid och humör!


Riva riva


Låt kanterna vara " naggade", det ger extra liv till bilden.


3 småspik, ett hampasnöre







 Du behöver:

Sax/ kniv
valfritt snöre
Spik
klädnypor
Inspirerande bilder

Total kostnad:

Bok 35 kr ( Myrornas)
Hampasnöre 20 kr ( ICA)
Träklädnypor 12 kr ( Willys)

67 kr